Stichting Vocaal Herenensemble Maatwerk

'Werk van maten onder elkaar'

Repetities

Elke woensdagavond wordt er met veel plezier, maar intensief, door ‘Maatwerk’ gerepeteerd. Onze thuisbasis is een pareltje, want we repeteren in de historische Sint-Baafskerk te Aardenburg.

  


Een mooiere koorlocatie is ondenkbaar. Onder de deskundige leiding van dirigent Ad van de Wege wordt wekelijks intensief (individueel) gewerkt aan het koorrepertoire. Doordat veel koorzangers vaak alleen bezig zijn met proberen zo goed mogelijk te zingen, vergeten ze dikwijls de expressie. Expressie en interpretatie geven juist de meerwaarde aan het muziekstuk. Deze bestanddelen komen dan wekelijks tijdens de repetitie aan bod. Tijdens de repetities, die plaatsvinden in de consistorie, kunnen wij altijd even uitwijken naar de Kerkzaal om te ervaren hoe het in de grote ruimte klinkt.

Tijdens de repetities wordt getraind in adem- en zangtechnieken. Daarnaast is uiteraard presentatie van groot belang. Hoe geef je jezelf houding. Sta je ontspannen en toch energiek. Hoe bereik je met je muziek het publiek en maak je contact met hen. Wat doe je als je niet zingt.